ATO "Ticarette Dijital Çağı" Başlattı
Ankara Ticaret Odası (ATO), üyelerine sunduğu hizmetleri tek
bir çatı altında "ATONET" uygulamasında bir araya getirdi. "Atonet
Üye Hizmet Platformu", ATO Yönetim Kurulu Başkanı Baran'ın katıldığı
toplantıda, basın mensuplarına tanıtıldı.
Ankara Ticaret Odası'nın (ATO), üyelerinin iş ve işlemlerini kolaylaştırmak amacıyla Türkiye'de bir ilke imza atarak hayata geçirdiği "ATONET Üye Hizmet Platformu" ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran tarafından kamuoyuna tanıtıldı.
ATO Duatepe Hizmet Binası'nda gerçekleşen toplantının açılışında konuşan ATO Başkanı Gürsel Baran, "ATONET Üye Hizmet Platformu" uygulamasıyla bugüne kadar gerçekleştirdikleri dijital dönüşüm uygulamalarını taçlandırdıklarını ve ticarette dijital çağı başlattıklarını söyledi.
Üyelerine en iyi hizmeti sunarak ticaretin ve ihracatın gelişmesine katkı sağlamaktan büyük gurur duyduklarını kaydeden Baran, Ankara Ticaret Odası'nın iki yılı aşkın süredir üzerinde çalıştığı "ATONET Üye Hizmet Platformu" dijital uygulamasının e-devlet şifresiyle kullanılabildiğini bildirdi. Baran, "Ankara Ticaret Odası olarak evrak doğrulama ile e-devlet'te yer alan ilk Oda olmuştuk, ATONET uygulaması ile de e-devlet şifresiyle, e-devlet üzerinden mobil uygulamaya ulaşılabilen ilk ve tek Oda olduk." dedi.
Oda sicil ve ticaret sicili işlemlerine erişim
Baran, Ankara Ticaret Odası üyelerinin uygulama sayesinde ATO Hizmet Binası'na gelmeden, e-devlet üzerinden giriş yaparak, 7/24 e-belge, online başvuru, randevu, vezne işlemleri, bilgi güncelleme talebi, harç iade talebi ve belge doğrulama hizmetlerinden yararlanabilecek. Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi ve Resmi Gazete bilgileri ile teşvik ve hibe, sektörel bilgilendirme, fuar takvimi, pazar ve sektör araştırmaları bilgilerine erişim sağlayabileceğini ifade etti.
“ATONET milat olacak”
ATONET uygulamasının, üyelerinin ticaretinde çağ kapatıp, yeni bir çağı açacak dijital bir yenilik olduğunu kaydeden ATO Başkanı Baran, "ATONET, ticaret dünyasında milat olacak" diye konuştu.
ATONET uygulamasının, yasal mevzuat çerçevesinde dijital olarak yapılabilecek tüm işlemleri kapsadığını ifade eden Baran, "Üyelerimiz ATONET üzerinden şirket iş ve işlemlerini yaparak hem vakitten hem nakitten kazanıyor, diğer taraftan da kolay, hızlı ve güvenilir bilgiye ulaşıyor. ATONET Üye Hizmet Platformu'nun üyelerimizin zamanını işine ayırarak, ticaretini artırması, dünya pazarlarına açılması konusunda önemli bir rol üstleneceğini düşünüyorum" diye konuştu.
“Atonet'i daha da geliştirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz”
"ATONET Üye Hizmet Platformu" uygulamasının koordinatörü aynı zamanda ATO Yönetim Kurulu Üyesi Adem Ali Yılmaz da toplantıda yaptığı konuşmada ATONET hakkında detaylı bilgi vererek, uygulamanın hayata geçirildiği Haziran ayından bu yana kullanıcı sayısının 50 bini aştığını söyledi. Yılmaz, "ATONET çok geniş bir portal. Üyelerimizin yoğun ilgisi söz konusu. Bunu daha da geliştirmek ve teknik olarak güçlendirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz." dedi.
Ankara Ticaret Odası üyelerinin, ister portal isterse cep telefonlarına indirdikleri mobil uygulama üzerinden e-devlet şifreleri ile ATONET'e kolayca giriş yapabildiğini ifade eden Yılmaz, uygulamaya e-devlet üzerinden giriş yapılmasının güvenlik açısından önemli olduğunu vurgularken, farklı bir kullanıcı adı ve şifre oluşturulmaması dolayısıyla da kolaylık sağladığını ifade etti.
Ankara Ticaret Odası üyelerinin, online randevu, kapasite raporları, ekspertiz raporları, Türk malı, yerli malı belgeleri, NACE kodu değişikliği gibi Oda işlemleri ile iş makinesi tescili, sigorta şirketlerinin acentelik ilanı gibi hususların platform üzerinden yapılabildiğini kaydeden Yılmaz, üyelerin 7/24 e-belge hizmetinden de ücretsiz olarak yararlanabildiğini söyledi. Yılmaz, uygulama ile ATO'nun kendi ödeme ve tahsilat sistemini de geliştirdiğini belirterek, üyelerin online vezne işlemleriyle güvenli, hızlı ve kolay ödeme yapabildiğini söyledi.
İşlem bazında yetkilendirme ve takip imkânı
ATONET uygulaması ile firma yetkilisinin istediği kişi ve/veya kişileri işlem bazında yetkilendirebildiğini kaydeden Yılmaz, "Firma yetkilisi, çalışanına evrak takibi konusunda yetki verebilirken, muhasebecisini ödemeler konusunda yetkilendirebiliyor. Yetkilendirdiği kişilerin şirket adına yaptığı işlemleri Başvuru İşlem Geçmişi'nden tercihine göre e-posta veya mobil telefonuna gönderilen bildirimlerle takip edebiliyor." dedi.
Yılmaz, ATONET uygulamasının, ATO üyelerine bilgilerini online olarak anında güncelleme, harç iade talebi gerçekleştirme ve belge doğrulama imkanı da sağladığını ifade etti.
Atonet ile anında iletişim ve bilgilendirme
ATONET uygulamasının Ankara Ticaret Odası ile anında iletişim imkânı da sağladığını kaydeden Yılmaz, üyelerin "ATO'ya İlet" bölümünden doğrudan Başkanlık'a, bağlı olduğu Komite'ye veya genel olarak Ankara Ticaret Odası'na ulaşabildiğini söyledi.
"ATONET Üye Hizmet Platformu"nun aynı zamanda güçlü bir bilgilendirme portalı olduğunu kaydeden Yılmaz, üyelerin uygulama üzerinden Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi ve Resmi Gazete bilgilerine de kolayca ulaşabildiğini kaydetti.
ATONET uygulaması üzerinden üyelerin faaliyet gösterdiği sektörlere yönelik TÜBİTAK, KOSGEB, Kalkınma Ajansı gibi farklı kurum ve kuruluşların verdiği teşvik ve hibelerden saniyeler içinde haberdar olup başvuru yapabildiğini dile getiren Yılmaz, sektörel bilgilendirme, fuar takvimi, nitelikli pazar ve sektör araştırmalarına da uygulama üzerinden erişim sağlandığını belirtti.
Kaynak: Gümrük TV