E-Ticaret Koronavirüs Salgınıyla Yükselişte
Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs ticari yaşamı da ciddi anlamda etkiledi. Salgın nedeniyle okulların, işyerlerin ve sosyal alanların teknoloji sayesinde evlere taşınabilmesi, teknoloji odaklı yatırım ve istihdamın ne kadar önemli olduğunu kanıtlar nitelikte.Koronavirüs e-ticaret ve buna bağlı lojistik, e-ihracat gibi dalların önemini bir kez daha ortaya koydu. Perakende ve hizmet sektörü durma noktasına gelirken bu sektörlerin elektronik ortamlarda faaliyet gösteriyor ve nitelikli eleman istihdamı artıyor.
Amazon 100 bin, Migros 3 bin 2 yüz istihdam sağladı
Oldukça hareketli günler geçiren e-ticaret devi Amazon salgınla birlikte çevrimiçi alışverişe artan talebi karşılayabilmek için ABD'de 100 bin yeni personel alacağını ilan etti. Migros Sanal market operasyonları için 1200, mağaza için 1000 yeni istihdam sağlayan Migros, toplamda 10 günde 2 bin 200 kişiye iş başı yaptırdı.
Yalova Üniversitesi kod yazabilen nitelikli ticaret uzmanları yetiştiriyor
Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında okulların tatil olması nedeniyle eğitim internet üzerinden devam ediyor. Canlı yayınlara katılan öğrenciler ders takiplerini yapabiliyor. Yalova Üniversitesi de yüzlerce öğrencinin katıldığı canlı ders gerçekleştirerek, kod yazabilen ticari teknoloji uzmanlarını yetiştiriyor.
Yalova Üniversitesi’nin “Uzaktan Eğitim” ile Koronavirüs sürecinde eğitime devam ediyor. Teknolojik altyapı sayesinde aynı anda yüzlerce öğrenci canlı derse katılabiliyor, katılamayanlar ise video kayıtlarını sonradan izleyebiliyor, kitap-doküman gibi belge paylaşımları yapılarak ve ödev altyapıları ile birlikte öğrencilere katılımcı ders ortamı sağlıyor.
Veri bilimi, kodlama ve e-ticaret derslerinin ticari faaliyetlerde de kullanılması için öğrencilere ders veriliyor. Yalova Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Finansman bölümü öğrencilerin teknolojik altyapılarını geliştirmek için veri bilimi, kodlama ve e-ticaret dersleri vererek yalnızca teknolojik kullanımlarını geliştirmekle kalmayıp, bu sistemlerin ticari faaliyetlerde en optimum ürünün geliştirilmesinde etkin rol alabilmelerini hedefliyor. Yalova Üniversitesi sadece kullanan değil, teknolojiyi kodlayan ticaret uzmanları yetiştirmeyi hedefliyor.
Kaynak: Gümrük TV