TİM Women Export Talks Başladı
TİM Women Export Talks “İhracata Nasıl Başladık, Nasıl Başardık?” temasıyla başladı.TİM Kadın Konseyi başarılı iş kadınlarının, ihracata nasıl başladıklarını ve iş dünyasına yönelik tavsiyelerini katılımcılarla paylaşacakları “Women Export Talks” webinar serisi başlattı.
“İhracata Nasıl Başladık, Nasıl Başardık?” başlığıyla online olarak gerçekleştirilen ilk seminer TİM Kadın Konseyi Başkan Yardımcısı Adalet İnanç ve Gündüz Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ruken Mızraklı'nın konuşmacı olarak katılımıyla gerçekleştirildi.
Açılış konuşmasını gerçekleştiren TİM Başkanı İsmail Gülle, ““TİM Women Export Talks adıyla ihracatçı kadınlarımıza özel olarak online buluşmalar gerçekleştiriyoruz. Webinar serimiz; ilk etapta 9 komitemizin konu başlığıyla yer alacak. Her komitemizin başkanı, kendi konusunu, bir moderatör ve alanında başarılı bir kadın ihracatçımız ile bir araya gelerek değerlendirecek. TİM Kadın Konseyimizin çalışmalarını, kadın girişimcilerimizin ihracattaki başarılarını, verilen destekleri dile getireceğiz. Bunun yanı sıra, belirlenecek hedef ülkeler bazında o ülkenin kadın girişimcilerinin oluşturduğu STK'lar, TİM Kadın Konseyimiz ve ticaret müşavirlerimizin de yer aldığı sanal heyetleri hayata geçireceğiz” dedi.
Üniversite öğrencileri için de proje hazır
TİM'in bir başka projesinden daha bahseden İsmail Gülle, “Üniversitelerde okuyan kız öğrencilerimize yönelik webinarlar düzenlemeyi planlıyoruz. Konsey üyelerimiz, halihazırda üniversitelerde konuşmalar gerçekleştiriyor. Üyelerimizin bu konuşmalarını TİM Kadın Konseyi olarak gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Amacımız, öğrencilerimizi şimdiden doğru bilgilendirmek ve etkinliklerimize dahil etmek. Hedefimiz; kadın girişimcilerimizde farkındalık yaratmak, sunulan destek ve teşviklerden daha fazla yararlanmalarını sağlamak ve onların ihracatta daha cesur adımlar atmasını sağlamak” dedi.
“Amacımız Kadınlar destek vererek yollarını açabilmek”
TİM Kadın Konseyi Başkan Yardımcısı Adalet İnanç Türk kadınlarının iş dünyası içerisindeki yerinin dış dünya ölçeklerine göre azımsanmayacak ölçüde olduğunu ancak yönetim mekanizmalarında ne yazık ki istenilen seviyede olmadığını söyledi. Eğitimde, sağlıkta ve siyasette de durumun bundan farklı olmadığına işaret eden İnanç, kadınlara destek vererek yollarını açabilmeyi, farkındalık yaratabilmeyi ve teknoloji destekli çözümler bulabilmeyi amaçladıklarını anlattı. İnanç “Çevresel faktörler ile karşılaşılan engellerde seminerler ve eğitim çalışmaları yapmak da bir başka önemli faktör. Finansal ihtiyaçlar konusunda finans kurumları ile günün koşullarına uygun destekler sağlamak, eğitimde karşılaşılan engeller için üniversiteler ile işbirliği yaparak fırsat eşitliği sağlanıncaya kadar olan süreçte gerekirse pozitif ayrımcılık yaparak kadının uluslararası platformda iş yapabilme kabiliyetini geliştirmek önem verdiğimiz diğer hususlar” dedi.
Kadınların dünyada, yılda 4 trilyon dolara ulaşan tüketim dünyasının içerisinde önemli bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan İnanç, “Bu kadar önemli bir potansiyele sahip olan kadınlar neden üretim içerisinde daha fazla rol almasın? Biz ülke kadınları olarak neden eğitim seviyemizi teknolojik destekler ile uluslararası piyasada rekabet edebilecek seviyeye taşımayalım? Neden katma değeri yüksek ürünler ortaya çıkararak, ülke ekonomisine daha fazla katkıda bulunmayalım? Neticede, dünyaya fason imalat yapmak yerine kendi markalarımızı yaratabiliriz. Bunun için gerekli her türlü malzeme elimizde mevcut. Su var, un var, şeker var. Neden helva yapmayalım?” dedi.
Kaynak: Gümrük TV