Kanada Korozyona Dayanıklı Çelik Ürünler İçin Anti-Damping Soruşturması
Ankara Demir Ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği “Kanada Anti-Damping ve Telafi Edici Vergi Soruşturmaları/Korozyona Dayanıklı Çelik Ürünler” hakkında bir yazı yayımladı.
Yazıda; Kanada Sınır Hizmetleri İdaresi (CBSA) tarafından Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri ve Vietnam menşeli “Korozyona Dayanıklı Çelik Ürünler” ithalatına karşı başlatılan anti-damping ve telafi edici vergi soruşturmaları ve Kanada Uluslararası Ticaret Mahkemesi (CITT) tarafından ise mevcut damping ve sübvansiyon uygulamalarının Kanada yerli üretimine zarar verip vermediği analiz edildiği ifade edildi.
Soruşturmalar kapsamında CBSA’nın 20 Mart 2020 tarihinde ön kararını açıkladığı ve buna göre; 20 Mart 2020 tarihi itibarıyla Türk ihracatçılarına yüzde 0,87 ila yüzde 7,72 (diğerleri marjı) arasında değişen oranlarda sübvansiyon marjı ve yüzde 39,7 oranında damping marjı olmak üzere, yüzde 39,7 ve yüzde 47,42 arasında değişen oranlarda geçici önlem uygulanacağının bildirildiği anımsatıldı.
Yazıda devamla CBSA’nın nihai kararını 16 Ekim 2020 tarihinde açıkladığı bildirildi. Telafi edici vergi soruşturmasının üç Türk firması için soruşturmaya taraf firmaların soruşturma konusu dönemde teşvik programlarından elde ettiği faydanın ihmal edilebilir seviyelerde olmasından ötürü herhangi bir önlem alınmaksızın kapatıldığı, diğer Türk firmaları için ise yüzde 3,6 oranında sübvansiyon marjı hesaplandığı bildirildi.
Anti-damping soruşturması kapsamında ise soruşturmaya taraf olan Türk firmalarına yüzde 0 ila yüzde 26,1 oranında damping marjı hesaplandığı, diğerleri marjının da yüzde 26,1 olarak açıklandığı belirtildi.
Soruşturmanın halihazırda devam etmekte olduğu, CITT tarafından mevcut damping ve sübvansiyon uygulamalarının Kanada yerli üretimine zarar verip vermediği yönündeki kararını 16 Kasım2020 tarihinde açıklanacağı belirtildi. Bu tarihe kadar ön karar ile belirlenen oranlarda geçici anti-damping önlemi uygulanmasına devam edileceği ifade edildi.
İlgili yazıya ulaşmak için tıklayınız.
İlgili yazıya ulaşmak için tıklayınız.
Kaynak: Gümrük TV