Türk Moda Endüstrisi, Almanya ve ABD Pazarlarında Büyümeyi Hedefliyor
Türk moda endüstrisi, Avrupa'daki resesyon nedeniyle yaşanan ihracat daralmasını telafi etmek ve yeni ihracat bağlantıları kurmak amacıyla Amerika Birleşik Devletleri ve Almanya'da düzenlenen iki fuara katılıyor. Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Burak Sertbaş, Ticaret Bakanlığı tarafından yetkilendirilen Türkiye Milli Katılım Organizasyonu ile Almanya'da gerçekleştirilecek olan Munich Fabric Start the Source Fuarı'na katılacaklarını belirtti. Aynı tarihlerde, New York'ta düzenlenecek olan PV Manufacturing New York Fuarı'nda da Türk moda endüstrisinin ihracatını artırmak için çaba sarf edeceklerini vurguladı.Sertbaş, "Avrupa'ya ihracatta mevcudiyetimizi korumak ve ABD pazarında ihracat payımızı artırmak istiyoruz" diyerek Türk moda endüstrisinin Almanya pazarında üçüncü büyük tedarikçi olduğunu belirtti. Avrupa'da yaşanan resesyonun etkisiyle Avrupa dışındaki en önemli ihracat pazarının ABD olduğunu ifade etti. Türk moda endüstrisi olarak ABD'yi hedef pazar olarak belirlediklerini ve ABD'nin hazırgiyim ithalatında olan paylarını artırmak için yoğun bir pazarlama stratejisi izleyeceklerini belirtti. Aynı zamanda Türk moda endüstrisinin çevre dostu çalışmalarını da müşterilere göstermek için bir fırsat olacağını belirtti.
EHKİB Dış Pazar Stratejileri Geliştirme Komitesi Başkanı Tala Uğuz ise Türk hazırgiyim ihracatçıları olarak Almanya'da 11 firmayla, ABD'de ise 8 firmayla fuarlara katılacaklarını belirtti. Uğuz, Türk hazırgiyim sektörünün 2022'de 21,2 milyar dolar ihracat yaptığını, buna karşılık Almanya ve ABD'nin 2022'de 178 milyar dolarlık hazırgiyim ithalatı gerçekleştirdiğini vurguladı. Türk hazırgiyim firmalarının ABD ve Almanya'daki fuarlarda 2024/25 sonbahar-kış koleksiyonlarını sergileyeceğini belirtti ve miktar ve değer bazında artış sağlamayı hedeflediklerini ifade etti.
Türk moda endüstrisi, Munich Fabric Start Fuarı, PV Manufacturing New York Fuarı ve Paris PV Fuarı gibi uluslararası fuarlara katılarak 2023 yılındaki pazarlama faaliyetlerini tamamlamayı hedefliyor. Ayrıca, Hollanda, Belçika ve Almanya'dan ithalatçı firmaların katılımıyla Alım Heyeti Organizasyonu da planlandı. Türk moda endüstrisi, uluslararası markalarla uzun yıllardır çalıştığını ve ürünlerinin beğenildiğini belirterek pazarlama faaliyetleriyle hem miktar hem de değer bazında artış sağlamayı hedeflediklerini vurguladı.
Kaynak: Gümrük TV